Jan Dierckx Jan Dierckx
U bent nu hier: Home - Home

Jan in een notendop

Jan is een geboren en getogen Hasselaar. Hij zag het levenslicht op 22 juni 1969 op de Banneuxwijk waar hij ook opgroeide. Sinds zijn 12 jaar is hij sociaal geëngageerd in het verenigingsleven op de Banneuxwijk. Op deze jonge leeftijd speelde hij mee met de toneelgroep "Laat ze los". Na het terziele gaan van deze groep heeft Jan op 15 maart 1993 met 2 anderen op de Banneuxwijk de Toneelgroep "De Banneuxkes" opgericht. Na 25 jaar is hij hier nog steeds spelend lid.  Maar ook diverse figuraties in de wijd en zijd bekende Heksenstoet waren een kolfje naar Jan zijn hand. 

 

Ondertussen woont Jan op de Banneuxwijk, waar hij door het verenigingsleven nog steeds tussen de mensen staat.

 

Sinds 23 april 2015 is hij door de stad Hasselt officieel aangesteld als Belleman van de Stad Hasselt. Bij de Gilde van de Bellemannen s hij sinds november 2015 aangesteld als woordvoerder van de Bellemannen. 

Studies

Jan heeft zijn middelbare studies gedaan op de Humaniora Kindsheid Jesu (beter gekend als de Normaalschool) op de Kempische steenweg aan de oude Philips. Na zijn middelbaar is Jan verder gaan studeren aan het Provinciaal Hoger Handelsinstituut. Daar heeft hij het diploma Management optie Bedrijfsadministratie gehaald.

 

Beroepservaring

Van 1994-2014 is Jan werkzaam geweest in een grote humanitaire organisatie als rampencoördinator van Limburg.

 

Van 2014 tot 2016 was Jan werkzaam als directeur van WZC Binnenhof in Merksplas bij de groep Armonea. Samen met zijn kader zorgde hij ervoor dat 65 bewoners een goede thuis hebben. Met als slogan " Op geluk staat geen leeftijd."

 

Sinds 2016 is Jan als directeur overgeplaatst binnen de groep Armonea naar WZC De Notelaar in Olen, waar hij samen met zijn kader verantwoordelijk is voor 65 bewoners van het WZC en 28 Serviceflats.

 

Dus "veiligheid", "sociaal-voelend zijn" en "mensen helpen" staan hoog in zijn vaandel. Hij weet als geen ander dat een klein gebaar soms grote positieve gevolgen heeft. Ook voor u. Een kapotte straatlamp laten maken, kan voor de senoiren een wereld van verschil maken. Kleine dingen zorgen soms voor grote vreugde.